НОВИНИ
Telegram-бот для мешканців Вінниччини та ВПО

На Вінниччині запрацював Telegram-бот, в якому і мешканці регіону і внутрішньо переміщені особи можуть в зручному форматі знайти корисну інформацію щодо:

- медичних, освітніх, пенсійних та адміністративних послуг;

- реєстрації внутрішньо переміщених осіб та отримання різного роду допомоги (виплат, компенсацій, гуманітарної допомоги);

- послуг у сфері захисту населення, включаючи психосоціальну підтримку, юридичну та загальну соціальну допомогу.

 

Щоб отримати потрібну інформацію, потрібно в боті обрати назву територіальної громади, в якй ви проживаєте і система запропонує доступні види послуг і допомоги з довідковою інформацією і контактами.


 

Як знайти бот?

1) перейдіть за посиланням: https://t.me/VinSoc_bot 

2) введіть назву бота VinSoc_bot вручну в месенджері Telegram

3) відскануйте іншим пристроєм QR-код нижче

 

  

 «Зараз є великий об'єм інформації щодо послуг для внутрішньо переміщених осіб, проте вона досить розпорошена, і як наслідок, громадяни витрачають багато часу, щоб отримати консультацію на особистому прийомі в тих чи інших установах або на пошук необхідної інформації в мережі Інтернет, при цьому не завжди використовуючи перевірені джерела. Тому виникла ідея створити єдиний ресурс, який містив би актуальну та перевірену інформацію.
ВінСоцБот - реальна можливість швидко отримати необхідну інформацію про послуги, доступні для внутрішньо переміщених осіб в розрізі кожної територіальної громади у сучасному та зручному форматі», - розповідає директор Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької ОВА Світлана Ярмоленко.

Створення Телеграм боту «ВінСоцБот» стало можливим завдяки підтримки Гуманітарної організації «Інтерсос» у рамках проєкту «Посилення стійкості та покращення координації захисту внутрішньо переміщених осіб та місцевих громад у Центральній Україні», який реалізовується у партнерстві із Triangle Humanitaire (TGH) та фінансується УВКБ ООН.

«Гуманітарна організація «Інтерсос» прагне полегшити доступ до інформації для людей, які її потребують. Чат-бот доповнює діяльність INTERSOS у сфері захисту населення у Вінницькій області, пропонуючи цілісну та легко доступну інформацію про послуги для всього населення області», - коментує керівниця Місії Гуманітарної організації «Інтерсос» в Україні Александра K. Вишневська.

 


Дата: 2022-12-16 17:43:27



НОВИНИ ШКОЛИ