НОВИНИ
Декадник української мови та літератури

2 березня 2018 року з метою популяризації творів Т.Шевченка було проведено виставку живих скульптур, яку представили учні 5-9 класів. Під час виставки лунали пісні на вірші Кобзаря у виконанні сучасних музикантів та в сучасній обробці (Музичний вернісаж «Поезія Шевченка - то музики народної душа», підготовлено учнями 9-Б класу).

Конкурс декламаторів «Є в Шевченка народження дата - дати смерті у нього нема...» було проведено 6 березня 2018 року в шкільній бібліотеці. У ньому взяли участь учні 5-9 класів. Членами журі були одинадцятикласники.

Переможці конкурсу:

І місце - Дідик Олександр, 7-Б клас, Пилипенко Вікторія, 7-Б клас, Кісліцин Віталій, 9-А клас, Бортнік Поліна, 7-А клас, Багінська Ольга, 7-А клас,

ІІ місце - Титко Дар'я, 8-Б клас, Донченко Вікторія, 7-Г клас,

ІІІ місце - Черній Вікторія, 5-А клас, Пінська Вікторія, 8-Б клас.

6 березня 2018 року у 8-Б класі відбувся позакласний захід у формі  усного журналу «Сторінками життєпису Тараса Шевченка» в рамках літературно-мистецького проекту «Шевченко для усіх століть». Метою заходу було розширити знання учнів про творчість і життєвий шлях Великого українського поета  і художника Тараса Григоровича Шевченка, вчити дітей виразно декламувати вірші Т.Г.Шевченка, розповідати його біографію, збагачувати їх словниковий запас, розвивати творчі здібності, сприяти національному вихованню учнів, виховувати почуття гордості за Україну, за її національного генія. Учні виявили глибокий інтерес до творчості митця, продемонстрували свої знання його поезій, взявши участь у літературній грі, яка була однією зі сторінок усного журналу.


Дата: 2018-03-12 09:48:22



НОВИНИ ШКОЛИ