НОВИНИ
Декадник вчителів суспільно-гуманітарного циклу «Єднаймось, брати мої…»
 

Сьогодні, 22 лютого 2021 року, у цей прекрасний зимовий день у нашому закладі розпочався декадник вчителів суспільно-гуманітарного циклу «Єднаймось, брати мої...».

       Учителі кафедри підготували експозиції у вестибюлі І поверху до Дня рідної мови. Учні, на жаль, лише початкової школи мали можливість ознайомитися із висловами відомих людей про мову, побачити, які зміни відбулися у правописі, оглядаючи представлені матеріали «А я пишу рідною так...».

 

 

 Уроки мови та літератури в кожному класі сьогодні розпочиналися з коротких повідомлень про Свято рідної мови, значення мови в житті кожної людини. Учителі приготували цікаві відео, презентації, що були присвячені цьому дню.

        20 лютого - сумна дата на нашому календарі. Це  День Героїв Небесної Сотні, коли вшановується подвиг учасників Революції Гідності та увічнюється пам'ять Героїв Небесної Сотні - відважних співвітчизників, які ціною власного життя дали можливість Україні бути незалежною, демократичною, відкритою світові державою та самим творити своє майбутнє без кремлівських вказівок. Про це загадали вчителі історії на своїх уроках, а у вестибюлі закладу розміщена фотовиставка.

        Також у рамках декадника учитель української мови та літератури Сабчук-Шкарпета А.В. провела відкритий урок у 5-В класі «Другорядні члени речення. Додаток». У цікавій та ігровій формі п'ятикласники разом із Микитою Кожум'якою визволяли з неволі князівну.  
 
 
 
 
___________________________________________________________________________ 

Брейн-ринг "Лексикологічне віче"  проводився 23.02 для учнів 6-Г класу в рамках декадника вчителів-словесників. Під час заходу учасники брейн-рингу шукали українські відповідники до запозичених слів, сучасні відповідники до архаїзмів, дізнавалися значення історизмів та познайомилися зі "Словарем української мови" Бориса Грінченка. Учасники працювали зі словником у режимі онлайн, шукаючи тлумачення слів. У результаті заходу учасники зробили висновок, що українська мова завжди розвивається та є багатогранною, потрібно не "боятися заглядати у словник" та постійно вдосконалювати свій особистий словник та мовлення. 
 
___________________________________________________________________________  
 
25.02.2021 р. учнями 8-В класу було проведено
присвячену 150-річниці від  дня народження Лесі Українки.
Учні ознайомилися з найцікавішими біографічними фактами з життя поетеси. Звучали вірші Лесі Українки у виконанні восьмикласників та професійних акторів. Було   реконструйовано події того часу, коли Леся чарувала своєю грою на роялі рідних та друзів. Діти ознайомилися з театралізованим уривком зі славетної "Лісової пісні" Лесі Українки. Обидві костюмовані сценки були розіграні учнями класу. Захід пройшов на високому емоційному рівні. 
___________________________________________________________________________   
  
01.03.2021 року в 11-А класі відбулася аргумент-гра «Шевченко-супергерой». Учні були поділені на групи і мали нагоду позмагатися в інтелектуальній грі, присвяченій життю та творчості Кобзаря.

Їх завданням було проілюструвати аргументи прикладами з життя й творчості Т.Г.Шевченка.
Перемогу здобули найкращі - кмітливі знавці літератури.
 
 
 
 
 
 
 
 

___________________________________________________________________________ 

 

       02.03.2021 року учні 7-Б та 7-В  класів взяли участь у інтелектуальній грі-онлайн із зарубіжної літератури «Літературний лабіринт». Метою  заходу було перевірити знання учнів, поглибити їх; розвивати філологічні здібності, надихнути учнів на читацьку працю; виховувати естетичні смаки. Під час гри семикласники показали високу активність та зацікавленість. Підступні повороти на шляху лабіринта краще всіх пройшли Антонюк Ілля та Лазаренко Ренат (7-В), Олійник Руслан та Дем'янов Микола (7-Б). 

 

Дата: 2021-03-04 13:11:46



НОВИНИ ШКОЛИ