НОВИНИ
Всеукраїнський тиждень права

Звіт

Про проведення Всеукраїнського тижня права

 10.12. -  14.12.2018 р.

Відповідно до наказу по комунальному закладу «Загальноосвітня школа I - III ступенів №10 Вінницької міської ради»з 10.12. по 14.12. 2018 року відбувався Всеукраїнський тиждень права.

В рамках тижневика  було проведено ряд заходів. З  10.12 по 14.12.2018р. відбувалася  книжково - ілюстраційна виставка в шкільній бібліотеці на тему: «Мозаїка прав і свобод людини», де учні мали змогу ознайомитися з літературою та нормативно-правовими актами щодо захисту прав людини в Україні.класними керівниками 1 - 4 класів були проведені заняття для учнів 1 - 4 класів на тему:  «Правобукварик» «Конвенція ООН про права дитини в мультиках»на яких учні були ознайомлення з основними  правами  і свободами  людини, переглянути «Конвенцію про права дитини в мультиках та обговорити її.

Класними керівниками 5 - 8 класів були проведені години спілкування на тему: «Правила товаришування нашого класу - захист від булінгу»9 -11 класів   -  години спілкування «Сучасна демократія: що це таке»З 10.12 - 14.12.2018 р. учні 5 - 11 класів переглянули короткометражний документальний фільм «В'язні сумління. Підписання Гельсінських угод.» про діячів правозахисного руху в Україні.

Впродовж тижня  відбувалось анкетування серед учнів 8 - 10 класів на тему: «Температура прав дитини в нашій школі». Підбивши підсумки анкетування можна стверджувати, що середньостатистична температура прав дитини в нашій школі 41 градус із 48.  

10.12.2018 року відбулось засідання гуртка «Ти і закон» на тему: «Права людини: історія і сучасність»Учні розглянули три покоління прав людини, проананлізували як вони захищаються на сьогоднішній день в умовах створення в Україні  громадянського суспільства.

Для учнів 9 - В класу вчителем історії та правознавства Заболотною А.В. було проведено заняття з елементами тренінгу   на тему: «Кібербулінг як проблема порушення прав людини». 

Для відвідувачів закладу та учасників освітнього процесу представниками гуртка «Ти і закон» було виготовлено та презентовано стінгазету  на тему: «Видатні діячі правозахисного руху світу, України».

12.12.2018 р. відбувся круглий стіл для учнів 10 - х класів на тему: «Сучасна демократія: що це таке. Як демократичні процедури забезпечують народовладдя у демократичній державі». Учні під керівництвом вчителя громадянської освіти Фалатюк Т.О. обговорили питання процедури проведення виборів, референдумів, плебісцитів в умовах формування громадянського суспільства в нашій державі. Для ГПД міський омбудсмен Шмалій А.Л.  12.12.2018 р.провела заняття на тему: «Мудрі поради тітоньки Сови. Не треба ображати друзів»Діти переглянули мудрі поради тітоньки Сови, обговорили як не потрібно поводитись із друзями та намалювали малюнки, як потрібно поводитись у школі. 

13.12.2018 р. відбулося  засідання гуртка «Вчимося бути громадянами» на тему: «Storytelling. Як захистити свої права» під керівництвом вчителя історії та правознавства Заболотної А.В.  

Впродовж  тижня  міський омбудсмен Шмалій А.Л. та шкільний омбудсмен Горбонос. Д.О.  проводили інформхвилинки для учнів 1 - 11 класів «Діяльність міських дитячих омбудсменів». 

 

  

 

 


Дата: 2018-12-14 18:28:15



НОВИНИ ШКОЛИ