НОВИНИ
Тиждень природничих наук «Подивись, який він гарний – світ, в якому ти живеш!»

В період з 16.04.18 - 20.04.18 н.р. було проведено

тижневик  природничих наук «Подивись, який він гарний - світ, в якому ти живеш!»

З метою виховання свідомого та дбайливого ставлення до навколишнього середовища, формування в дітей та учнівської молоді стійких установок на раціональне природокористування. Було організовано та проведено ряд заходів вчителями природничого циклу та класними керівниками:

  • Виховні години;

  • Вікторини;

  • Екологічні акції «Зелене плаття школи», «День довкілля», « Весняна толока благоустрою та озеленення», « Батарейкам-утилізація!», «Зелений офіс» (збір макулатури), «Пластикова пляшка», «Допоможи тваринам»

  • Інтелектуальні ігри з екології  «Екобатл»;

  • Виховні заходи: «Фестиваль знавців природничих наук», майстер клас «Планета в небезпеці!», подорож по країні Хімії, уроки біології за межами школи.

  • Віртуальна подорож екологічною стежиною.


Протягом тижневика учні проявили себе як справжні знавці охорони навколишнього середовища.

      Протягом тижневика  вчителі Сапон С.Г., Куба З.О, Яремчук О.Б., провели екологічні акції «День довкілля» (20.04.18), « Друже! Вийди з Інтернету, прибери свою планету!», «Батарейкам-утилізація!», «Зелений офіс» (збір макулатури), «Пластикова пляшка» (18.04.2018).

В результаті одноденної акції по збору макулатури «Зелений офіс»,  було зібрано 376 кг макулатури, 10 кг пластикових пляшок, 2 мішка  пластикових кришечок, батарейки. Класи, що зібрали найбільше 5-А, 6-А отримали призи,   активні учасники подяки.

   «Подорожі вчать більше, ніж будь що інше. Іноді один день, проведений в інших місцях, дає більше, ніж десять років життя вдома» -   сказав А.Франс, тому з метою вивчення природи рідного краю учні здійснили подорож по весняній екологічній стежині «Стежками Вишеньки» у парку Дружби народів. Мандруючи стежиною учні не тільки спостерігали за природою, але й виконували біологічні завдання запропоновані Тихонюк Л.М., Сапон С.Г.

    Учні закладу є учасниками Міжнародного  природничого конкурсу «Геліантус». На виховному  заході «Фестиваль знавців природничих наук», 20.04.2018  Куба З.О. та Сапон С.Г нагородили  переможців конкурсу сертифікатами та подарунками.

    З метою  ознайомлення учнів 4-х класів з предметами біологія, хімія, географія було проведено дні відкритих дверей кабінетів природничих наук.  Тихонюк Л.М. , Патлатюк К.О. познайомили учнів з кабінетом хімії. Тихонюк Людмила Миколаївна провела демонстраційні хімічні досліди. Сапон С.Г. продемонструвала дітям  різноманітний наочний матеріал кабінету біології: гербарії, вологі препарати та скелети тварин , людини. Вчителі географії

Куба З.О. та Сомова Т.В помандрували з учнями  материками та океанами.

    18.04.2018 року  Сапон С.Г. провела  в 6-А класі майстер клас «Планета в небезпеці!» Мета майстер класу навчити учнів розподільному збору сміття. Учасники заходу Чепурчик, Метальчик, Ртутик, Папірчик, Скельце, Полімерчик та  Комполка, не тільки розповідали як потрібно розподіляти сміття, але й разом з учнями класу розклали у відповідні контейнери.

Виставка плакатів « Десята за чисте довкілля», виставка  малюнка «Земля наш дім» на природоохоронну тематику пройшли  20.04.2018 року (Сомова Т.В.)

Патлатюк К.О. провела подорож по країні Хімії в 7-Б і 7-Г класах. Учні виконували цікаві завдання з предмету.

Тихонюк Л.М. та Куба З.О. організували екскурсію до музею кафедри анатомії ВНМУ імені М.І. Пирогова. Уроки   біології за межами школи пройшли в 8-А та 10-А класах.

Патлатюк К.О. з учня 7-Б класу відвідала з екскурсією станцію юних натуралістів .

Круглий стіл провела працівник  водоканалу у 6-А та 6-Б класах. Темою заходу були закони екології Б. Коммонера. ( Сапон С.Г.)

Яремчук О.Б. серед учнів 9-10 класів провела  гру Екобатл. Всі об‘єкти, які прописані у грі мають пряме відношення до нашої області. Там немає нічого вигаданого. Серед об‘єктів можна побачити екоферму, пасивний будинок, науковий екологічний центр, завод з утилізації небезпечних відходів, сміттєсортувальний та сміттєпереробний заводи, гідроелектростанцію, а також сонячну і вітрову електростанції.

Сомова Т.В. з учнями 6-Б класу провела  акцію «Допоможи тваринам!» . Діти зібрали корм і крупи для бездомних собак, та  передали до притулку «Планета»

    19.04.2018 пройшло  відкрите засіданні МО природничого циклу «Проект як форма виховання у школярів бережливого ставлення до природи».  З доповіддю « Науково-теоретичні основи технології проектного навчання виступила»

Сапон С.Г. З методикою  організації інформаційно-пошукового проекту з географії познайомила Куба З.О., а також презентувала результати проекту «Блакитна артерія України». Презентували  практико-орієнтований проект з хімії та біології «Контактна алергія. Пральні та миючі засоби» Патлатюк К.О. та Тихонюк Л.М.. Сомова Т.В. познайомила з методикою  організації та презентувала результати творчого проекту з природознавства «Опале листя: користь чи шкода?».










План заходів тижневика природничих наук

16.04.2018 -20.04.2018

№ п\п

Назва заходу

Вікова категорія

Дата

Відповідальний

1

Виставка малюнків «Земля наш дім»

5-6 класи

Протягом тижня

Сомова Т.В.

2

Акція «Допоможи тваринам»

6-Б

клас

17.04

Сомова Т.В.

3

День відкритих дверей

кабінету хімії

4-ті класи

17.04

Тихонюк Л.М.

Патлатюк К.О.

4

Віртуальна подорож екологічною стежиною

« Стежками Вишеньки»

1-11

класи

Протягом тижня

Вчителі природничого циклу

5

Акція « Батарейкам-утилізація!»

1-11

класи

18.04

Сапон С.Г.

Класні керівники

6

Акція «Зелений офіс», «Пластикова пляшка»

1-11 класи

18.04

Сапон С.Г.

Яремчук О.Б.

Куба З.О.

7

Круглий стіл з працівниками водоканалу

«Де вода, там життя»

6-А,6-Б класи

18.04

Сапон С.Г.

Сомова Т.В.

8

Подорож по країні Хімії

7-Б,7-Г класи

18.04

Патлатюк К.О.

9

Урок біології  за межами школи

10-А

8-А

18.04

17.04

Куба З.О.

Тихонюк К.О.

10

Екологічна акція

« Друже! Вийди з Інтернету, прибери свою планету!»

1-11 класи

Протягом тижня

Класні керівники

11

День відкритих дверей

кабінету біології

4-ті класи

19.04

Сапон С.Г.

12

День відкритих дверей

кабінету географії

4-ті класи

19.04

Куба З.О.

Сомова Т.В.

13

Гра Екобатл

9-10 класи

19.04

Яремчук О.Б.

14

Відкрите засіданні МО природничого циклу

«Проект як форма виховання у школярів бережливого ставлення до природи»

 

19.04

Вчителі природничого циклу

15

Майстер клас «Планета в небезпеці!»

6-А

20.04

Сапон С.Г.

16

Виховний захід

«Фестиваль природничих наук»

1-8 класи

20.04

Сапон С.Г.

Куба З.О.

Яремчук О.Б.

17

Виставка плакатів

« Десята за чисте довкілля»

5-11 класи

20.04

Вчителі природничого циклу

18

Урок біології  за межами школи

7-Б

20.04

Патлатюк К.О.

     



Дата: 2018-05-10 17:20:56



НОВИНИ ШКОЛИ